Vi er Danmarks første og eneste zoo og rescue center for ekostiske dyr

Fonden Odsherred Zoo Rescue er Danmark første og eneste Rescue Center for eksotiske dyr i nød. Vores dyr kommer fra forsøgslaboratorier i kosmetikbranchen eller medicinalindustrien, fra illegal handel eller tvangsfjernet dyr fra privat eller fra mindre Zoologiskehaver.

Rescue Center

Giver eksotiske dyr i nød et blivende hjem.

Odsherred Zoo Rescue samarbejder internationalt med andre rescuecentre. Dyrene kan komme som beslaglagte dyr i Danmark, fra Dyrenes Beskyttelse, mindre zoo eller de kan være fjernet fra personer, der har holdt ulovlige eksotiske dyr. Et stort antal af dyrene kommer fra forsøgslaboratorier, og har været udsat for  forsøg, der har skadet dem på krop og sjæl. Dette arbejde kræver, at vi er rustet til, ikke blot at fodre og rengøre hos dyrene, men også er klar til den særlige pleje og omsorg, de har brug for.

 

Avlsarbejde

Af små primater fra sydamerika

Odsherred Zoo Rescue har stor faglig viden indenfor pasning  og avlsarbejde på de små truede Sydamerikanske mamosetter  og tamariner. Vi har stor erfaring med dette arbejde og har så  gode resultater, at vi er blevet godkendt og inviteret til at deltage  i internationale avlsarbejde. Arbejdet hermed er tidskrævende  og fordrer mange ressourcer i form af pleje af dyrene, timer ved computeren og stor rejseaktivitet. Der kræves faciliteter til karantæne og avlsanlæg (flere anlæg til den samme art). Dette arbejde pågår til stadighed til stor anerkendelse fra vores internationale partnere, og er en vigtig del af vores rescuearbejde.

 
 

Traditionel zoo åbent for gæster

Åbent for gæster i sæson.

Odsherred Zoo Rescue har zoostatus, er ZIMS registreret og  fungerer derfor også som  traditionel zoo med ”traditionelle”  zoodyr (vi kan præsentere ca. 600 dyr fordelt på 90-100 arter). Denne kombination giver os mulighed for, at tiltrække og tilbyde underholdning til et bredt publikum, og det giver os også mulighed for effektiv formidling , hvorfor vi bl.a. skal passe på dyrene og deres levesteder, der hastigt forsvinder på grund af klima- forandringer, skovning og udvidelse af bebyggede områder


Mød rescue teamet

Joan Thygesen
Direktør og stifter
Nikolai Ankergren
Dyrepasser

Vores sponsorere

Skriv dig op til vores rescue nyhedsbrev her