Et hjertebarn i Odsherred Zoo Rescue

Carlos fra flaskebarn til rigtig abekat i Odsherred Zoo Rescue

Carlos far og mor er gibbonaberne Mozart og Constance. Da Carlos var en måned gammel fik hans mor brystbetændelse. Vi forsøgte at give Constance penisilin, echinamin, ekstra vitaminer og ekstra varme, men ingenting hjalp. Som dagene gik stod det os klart, at hvis vi skulle redde Carlos, så var vi nød til at tage ham fra hans mor. Han fik ingen mælk og blev mere og mere svag. Det var et valg mellem at lade naturen gå sin gang eller vide, at når han først er taget ud så kan han ikke komme ind igen. Vi valgte at gå ind og tage Carlos fra Constance og det var ikke let, vi oplevede dog at hun tilsidst gav os Carlos, som en slags erkendels af, at hun ikke selv kunne klare det

De næste 3 måneder fik undertegnet en baby i huset igen, Carlos skulle nemlig have mad hver 3. time døgnet rundt og han var kun rolig når han sov på maven af en af os. Langsomt gik han fra at sove hos os om natten til at sove i en seng ved siden af os og efter 4 måneder sov han hele natten i en gæsteseng i spisestuen og begyndte at indtage fast føde.

Alt hans leg hele dage var rettede mod at skulle blive en rigtig gibbonabe en dag, så han skulle kravle højt op og hænge i sine arme så meget som muligt.

Da Carlos var et år gammel begyndte vi at tage ham i ”legestue” og Carlos legestue var et anlæg med halm på gulvet, grene og torve til at hænge og klatre i og så begyndte vi at gå fra ham i korte perioder først og derefter i længere og længere tid. Det største skridt for Carlos -og os- var da han skulle være alene om natte og blive i anlægget. Men det var et vigtigt skridt og det gik fint.

Forår 2012 fik Carlos sit eget anlæg ude i parken mellem publikum i starten kom han hver nat ind i sin legestue og sove, men fra foråret 2013 sov Carlos også i sit eget anlæg. Carlos historie har været vellykket, han er glad og kærlig og leger sig igennem dagen. Han har udviklet sin motorik på fineste gibbonabe maner og klatre højt, hænger på hovedet i sine ben og hopper fra gren til gren med sine lange arme. Næste skridt i Carlos liv er at flytte sammen med en artsfælle og vi har besluttet at han skal flytte sammen med sin søster Gismo.