Genetter fra AAP beslaglagt i Tyskland og Holland i en kælder

Fra vores samarbejdspartner AAP i Holland overtog vi i 2011 5 genetter. En af dem, Andorra kom fra Holland og var tvangsfjernet af det Hollandske politi og bragt til AAP i 2009. Det var en lille hun og Andorra var svag og havde en slem infektion i øre og øjne. Det var ikke muligt at se, hvor gammel hun var.

I vinter 2011 Ankom Dubi, Zufar, Nayran og Riyam til AAP, efter en indgriben fra det Tyske Veterinær Politi og derefter anbragt hos AAP i Holland. De 4 genetter var to hunner og to hanner og de var stærkt forkomne og bange og havde levet i 4 år under kummerlige forhold i en kælder. De var stærkt underernærede og det var uvist hvad de havde levet af. De var meget skræmte og havde ingen tillid til mennesker. De var alle født i 2002.

AAP satte alle 5 genetter sammen efter at de var blevet kastreret og steriliseret og efter ca. 8 måneder skønnede AAP, at dyrene var raske nok til at komme til Fonden Odsherred Zoo Rescue og få et blivende hjem her. Vi skønnede dog at dyrene var så traumatiserede at de ikke kunne komme ud i zoo og være med vores zoogæster, så de opholdt sig i et år i vores største karantæne med inde og ude faciliteter. Derefter gik vi i gang med at oprette tillid mellem dyrene og dyrepasserne og give dem meget faste rammer og rutiner. I 2013 kom genetterne ud i deres nuværende inde- og ude faciliteter og der stortrives de, men det er ikke så mange glimt publikum får af dyrene, da de fortsat er meget sky og desuden er skumrings- og nat dyr.