Kapuciner fra frankrig billeder og tekst

Kapuciner familien kommer fra et fransk universitet, hvor de har været brugt til medicinsk forsøg inde for insulin.

Kapuciner familien kommer fra et fransk universitet, hvor avlsparret og de 4 ældste unger i en åre række har været brugt til forsøg. Odsherred Zoo rescue har kun fået oplyst, at de er brugt til test af sukkersyge medicin (insulin). Men at dyrene er sunde og raske og ikke har smitsomme sygdomme, der kan overføres til vores dyrepassere.

Da dyrene ankom til parken d. 28. juni 2006, var det nogle stille og rolige dyr, hvor vi kunne konstatere, at de ikke havde mistet tilliden til mennesker. Kloklo, der er avlshannen har lært en ”bytte teknik” dvs. når man giver ham noget (medicin) så giver han noget tilbage, og har han ikke noget lige ved hånden så skider han lidt i sin hånd og forærer dig det, man er vel velopdragen.

Da aberne kom, bar de præg af, at de havde opholdt sig i små rum, så deres motorik var dårlig og deres reflekser og gribehale fungerede ikke helt optimalt. Desuden var deres pels grå, mat og kedelig. Så vi gætter på, at de har opholdt sig indendørs hele tiden.

Kapucinerfamilien har fungeret rigtig godt her i Odsherred Zoo Rescue og de har fået det bedre hele tiden. I dag er deres motorik helt i topform og deres anlæg, frisk luft og den meget nøje afstemte foderplan, vitaminer, mineraler og olier gør, at de i dag har en fin pels og friske sunde øjne m.m. Deres adfærd er i top og de hænger i deres gribehale, og de knækker nødder eller kokosnødder på ægte kapuciner maner. Dog kan vi se at Kloklo, alfa hannen, er meget slidt af sin alder og hans fortid taler sine tidlige spor.

Homebanner03
Odsherred Zoo Rescue capuchin